Refug rivs för vägarbete på Näset

Ett vattenledningsbyte mitt i vägen vid Näset skapade under morgonen timmes långa köer för boende i området. Nu rivs en refug för att lägga om biltrafiken.
– Vi hoppas ha löst detta under dagen, säger Ulrika Naezer på Kretslopp och vatten.

ANNONS
|

Ett planerat vägarbete skapade stora svårigheter i trafiken för både bussar och bilar. Det är Kretslopp och vatten som utför arbetet och handlar om ett byte av gamla rör.

LÄS OCKSÅ: Stora störningar i busstrafiken

Problem med växelljuset

Under måndagen i går tog sig arbetet ut på Näsetvägen vid korsningen till Spektrumsgatan där man stängt av ett av körfälten. Trafiken gick här växelvis med hjälp av ett rödljus.

Tomas Ornstein är en av flera Näsetbor som har hört av sig till GP under dagen och berättat om trafiksituationen.

– Vi stod framför det rödljuset i över 10 min innan vi vågade åka trots att det var rött. Och inga mötande bilar kom för alla skulle ju hem i rusningstrafiken. Det tog mig över en timme och en kvart att åka från början på Näsetvägen och komma fram till rödljuset. Han fortsätter:

ANNONS

– I dag morse vände jag och åkte hem igen för all trafik stod helt stilla. Så jag åkte till jobbet två timmar senare istället, säger Tomas Ornstein.

Lösning nära

Enligt Kretslopp och vatten ska man ha kallat in en person som dirigerar trafiken sedan nio-tiden till platsen och man tittar nu på ytterligare lösningar för att hjälpa trafiken.

– Vi kommer att riva mittrefugen och leda om trafiken för att hjälpa framkomligheten. Vi hoppas kunna lösa detta under dagen så att det blir tvåfiligt igen, säger Ulrika Naezer på Kretslopp och vatten.

Göteborgs stad skriver i ett pressmeddelande vid halv två-tiden att detta arbete beräknas vara klart till klockan 14 under tisdagen. På grund av arbetet kommer området att ha en begränsad framkomlighet till slutet på mars månad.

ANNONS