Raket avfyrad i grundskola i Göteborg

Räddningstjänsten larmades under måndagseftermiddagen om en misstänkt brand vid en grundskola i centrala Göteborg.
– Det rör sig troligen om en raket som har avfyrats inne i skolan, säger Martin Olsson på räddningstjänsten.

ANNONS
|

Larmet om rökutvecklingen inne på skolan ringdes in vid 16.20-tiden på måndagen. Enligt uppgifterna från platsen var det kraftig rökutveckling i lokalerna och personal och elever utrymde omgående lokalerna.

Utöver räddningstjänst larmades också flera ambulanser ut till platsen. Kort efter larmet kunde räddningstjänsten konstatera att det inte brann i skolan och att röken i lokalerna troligen uppstått efter att någon form av raket avlossats inne i byggnaden.

– Vi är där och vädrar ut röken och eleverna hade redan utrymt skolan när vi kom till platsen, säger Martin Olsson, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

Enligt polis och räddningstjänst kom ingen person till skada i samband med händelsen. Utöver räddningstjänst och ambulans larmades också flera polispatruller till den aktuella skolan.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS