Larmet från Wieselgrensplatsen ringdes in till SOS vid 9-tiden på tisdagsmorgonen.
Larmet från Wieselgrensplatsen ringdes in till SOS vid 9-tiden på tisdagsmorgonen. Bild: Läsarbild

Rökutveckling i butik vid Wieselgrensplatsen

Under tisdagsmorgonen larmades räddningstjänsten om rökutveckling intill en restaurang och en livsmedelsbutik vid Wieselgrensplatsen i Göteborg.
– Vi håller just nu på att frilägga undertaket för att leta efter branden, berättade Mats Gränsmark, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

ANNONS
|

Vid niotiden på tisdagen inkom ett larm om rökutveckling från en byggnad på Wieselgrensplatsen i Göteborg. Räddningstjänsten var snabbt på plats med ett stort antal enheter och kunde konstatera att röken kom från utsidan av en livsmedelsbutik.

– Vi har precis kommit till platsen, så det finns inte jättemycket information i nuläget. Men vi håller just nu på att frilägga undertaket för att leta efter branden, berättade Mats Gränsmark, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg kort efter larmet.

Vid 10-tiden var räddningstjänsten fortfarande kvar.

– Vi har ingen rökutveckling längre, men vi håller fortfarande på och undersöker för att säkerställa att det inte har spridit sig i konstruktionen, det finns en restaurang i anslutning till mataffären och vi kommer att göra ytterligare kontroller, säger Mats Gränsmark.

ANNONS

Vid 11-tiden hade räddningstjänsten lämnat platsen.

– Insatsen är över. Det verkar som att det har brunnit i mindre omfattning på utsidan av lokalerna i någon form av lysrörsarmatur, säger en larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.

ANNONS