Rättspsyk försenas ett halvår

ANNONS
|

Det här konstaterar Västfastigheter som leder projektet detta sedan totalentreprenören NCC larmet om att byggtiderna inte håller. I stället för att anläggningen skulle stå klar i april 2012 blir den klar först i oktober. NCC konstaterar att det fins flera skäl bakom förseningen bland annat ogynnsam väderlek under vintern med mer kyla och nederbörd än normalt.

Dessutom blev starten av bygget försenad genom att man fick genomföra mer omfattande marksaneringar än vad man trott inom byggområdet. Det tredje var att berget höll betydligt sämre kvalitet än väntat vilket i sin tur innebär att betongkonstruktionen fått ändras och betydligt mer betong har gått åt än beställare och entreprenör tänkt sig från början.

ANNONS

- Allt det här tillsammans gör att vi har en kraftig försening av hela projektet och även av kostnaderna, konstaterar fastighetschef Lars Jansson vid Västfastigheter i Göteborg. Vi vet inte vad det hela exakt kommer att kosta extra men vi väntar på en kalkyl av NCC. Sedan får sätta oss ned och förhandla vilka kostnader vi bör ta och vilka entreprenören skall ta. Det är en förhandling som kan ta tid.

Det här påverkar också den planerade inflyttningen till Rågårdens rättspsykiatriska center som förberetts av regionen. Centrat får 96 vårdplatser och blir den största enheten i Västra Götaland. Totala investeringen är 700 miljoner varav NCC:s del är 500.

ANNONS