Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  På torsdagen går räkförsäljningen till Göteborgs stadsmission. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix / TT Bild: Mariam Butt

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Räkor till förmån för Stadsmissionen

  Göteborgs fiskauktionsförening genomförde på torsdagen en specialauktion med tio lådor som totalt innehöll 100 kilo räkor. Hela försäljningen kommer sedan att skänkas till Göteborgs stadsmission.
  – Det är ju gött med räkor, säger Roger Thilander, vd vid Göteborgs fiskauktionsförening.

  Tidigt på torsdagsmorgonen slog Göteborgs fiskauktionsförening upp dörrarna för en specialauktion för alla räkälskare på Västkusten.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  – Det är en av våra båtar, GG 707 Arkös initiativ. Räkorna säljs till förmån för Göteborgs stadsmission. Arkö kände att de ville sälja de här för en god sak lokalt. Det här är en gåva som ger igen, säger Roger Thilander, vd vid fiskauktionsföreningen.

  På dagens auktion såldes tio lådor med räkor. Varje låda innehåller tio kilo räkor.

  Victor Aronsson är en av de fiskare på båten Arkö som står bakom beslutet att skänka pengarna.

  – Vi tänkte att vi ville göra något inför julen så att det kan bli en bättre jul för lite fler människor, säger han.

  "Behövligt tillskott"

  Enligt Roger Thilander såldes samtliga tio lådor i gryningen för en sammanlagd summa på över 60 000 kronor som nu skänks till välgörande ändamål.

  – Det här är fantastiskt roligt. Det blev betydligt mer pengar än vi trodde, det här är både trevligt och ett behövligt tillskott för vår verksamhet, säger Tomas Carlström, insamlings- och kommunikationschef vid Göteborgs stadsmission.

  "Gött med räkor"

  Roger Thilander berättar att Göteborgs fiskauktionsförening dagligen säljer räkor till detaljister, grossister och handlare i närområdet.

  – Det är många räkor som säljs nu, mer än det var under sommaren som förvisso är en bra period. Men det är bra räkor nu. Skaldjuren är kanon under vinterperioden, volymerna är också mycket högre nu, säger han och fortsätter:

  – Det är ju gött med räkor. Det vi har i närområdet är helt unikt, de är helt pinfärska. Det är en unik företeelse för en förnämlig institution i närområdet. God jul och gött nytt år, hälsar han.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.