Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Under 2016 regnade det kraftigt under musikfestivalen Way Out West. Bild: Olof Ohlsson

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Prognosen: Regn lagom till Way Out West

  Efter en lång sommar av värme och torka ser nu lågtryck och regn ut att vara på väg in över västkusten. Enligt prognosen tycks skurarna också dra in just i tid för musikfestivalen Way Out West.
  – Det är långt fram i tiden så det kan skifta lite. Men det är värt att hålla sig uppdaterad på prognosen om man ska gå på festivalen, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog på Foreca.

  En del minns säkert 2016 när regnet föll över Way Out West och Slottsskogen förvandlades till ett lerhav. Händelsen skapade en följetong kring vem som skulle betala för att åtgärda gräsmattorna.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  LÄS MER: De får betala för lerkaoset på Way Out West

  De kraftiga skyfallen som drog in under festivalen 2016 förvandlade Slottsskogen till ett lerhav.. Bild: Björn Larsson Rosvall

  Inför årets festival finns det inget som tyder på att leran på nytt skulle ta över stadsparken. Däremot visar prognosen att regnet är på väg in över Göteborg.

  – Det som håller på att hända nu är att vi har ett lågtryck som passerar. På tisdagen letar sig värmen tillbaka och under onsdagen blir det varmt. Men sen börjar den varma luften leta sig bortåt och vi får en ny kallfront, säger Mikael Sjöstrand.

  LÄS MER: Spelschemat till Way Out West har släppts

  Forecameteorologen förklarar att det är ostadigt väder, med lägre temperaturer och en del skurar som väntar mellan torsdag och lördag då festivalen pågår.

  – Det är långt fram i tiden så det kan skifta lite. Men det är värt att hålla sig uppdaterad på prognosen om man ska gå på festivalen, säger han.

  LÄS MER: Så mycket kostar boendet under Way Out West

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.