Premiär för årets sommarlovstennis i Hammarkullen

ANNONS
|

På måndagen var det premiär för årets tennisskola i Hammarkullen. Här får barn och unga gratis prova på att spela tennis. Och dagens skola lockade många killar och tjejer i alla åldrar till tennisplanen. Bollarna flyger och far och en mamma fångar många bollar på rymmen.

– Vi vill att tennis ska bli en folksport och att alla barn ska ges en möjlighet att få prova på tennis. Vi hoppas de ska tycka det är så kul att de vill fortsätta spela i höst, säger Helena Thornadsson på Tennis Göteborg.

Blivande stjärnor

På banan gassar solen och det är fullt med barn. Vi kanske kommer att få se blivande tennisstjärnor under de två veckorna tennisskolan pågår.

ANNONS

Isaak Ali Mohamed fyller snart sju år och testade tennis för första gången.

– Jag tyckte det var roligt och vill spela tennis fler gånger. Jag vill spela fotboll några dagar och tennis några dagar.

Premiär

Även för Nateho Hassan, fem år, var det tennispremiär. Hon tyckte det var roligt och lätt och vill gärna komma tillbaka på tennisskolan i morgon med berättar hon.

Tränare

Aleks Trifonovic från Ullevi Tennisklubb instruerar barnen tillsammans med Amal Abdilahi och Maida Sahiti från Angereds Tennisklubb.

Maida Sahiti visar fem tjejer hur de ska slå bollarna och hon uppmuntrar dem hela tiden.

– Jag älskar barn och gillar att jobba med barn och att få dem att rör på sig. Och jag hoppas de kan upptäcka ett nytt intresse i tennisen säger hon.

ANNONS