Porschetjuv gripen efter helikopterjakt

En man har gripits efter en dramatisk biljakt på en stulen Porsche genom Göteborg. Den stulna bilen fick punktering efter att ha kört ner i ett dike efter att ha jagats av fem polisbilar och en helikopter. – Det är ingen bra kombination att gasa på med en sådan här motorstark bil med sommardäck på i halkan, säger polisens presstalesman Tommy Nyman.

ANNONS
|

Jakten på den stulna lyxbilen inleddes klockan 18.49 då porschens ägare såg sitt fordon längs E20 i höjd med Gårda i Göteborg. Ägaren följde då efter sin bil samtidigt som polisen larmades.

Polisen satte in fem bilar och en helikopter i jakten på bilen som fortsatte österut genom Göteborg längs riksväg 40.

– Det går i normalfart fram tills Landvetter ungefär där bilen svänger av mot väg 156 i riktning mot Hällingsjö. Där försöker vi stoppa bilen genom att ge en stoppsignal, men istället för att stanna gasar den då på och åker delvis ner i ett dike och får punktering på två däck, säger Tommy Nyman.

ANNONS

"Ingen bra kombination"

Trots punkteringen fortsatte jakten sedan i ytterligare någon kilometer innan bilen kunde stoppas strax söder om Hällingsjö. Vid platsen kundeen man i 30-årsåldern gripas misstänkt för att tillgrepp av fortskaffningsmedel och för att inte ha stannat på en polismans tecken.

I samband med att Porschen sladdade av vägen stötte den också in i en polisbil. Hur snabbt färden gick hade Tommy Nyman inget direkt svar på vid 20-tiden på måndagskvällen.

– Jag tror egentligen inte det har gått så fort.Det är ingen bra kombination att gasa på med en sådan här motorstark bil med sommardäck på i halkan, säger presstalesmannen.

Polisen har tidigare under kvällen gått ut och varnat för plötslig ishalka i Västsverige efter att man fått larm om 20 olyckor på mindre än tre timmar under måndagskvällen.

ANNONS