Politiker möter sjukhuspersonal och patienter i debatt om vården

Nu är det dags för #Pratbar i Nordstan om Den sjuka vården. Debatten leds av GP:s reporter Cecilia Vaccari. Passa på att ställa dina egna frågor direkt till politikern! Kom förbi och var med i publiken eller skriv till oss på Twitter eller Facebook med taggen #pratbar.

ANNONS
|

I två månader har GP granskat "den sjuka vården" och idag klockan 13 träffas politiker, sjukvårdspersonal och patienter i Nordstan för att svara på frågor och diskutera vägen framåt.

– Jag ser det som en av GP:s viktigare uppgifter att bidra till att det finns en livlig debatt i Göteborgsområdet. Det är inte många spelare som kan arrangera denna typ av debatt och därför tycker jag att det är väldigt viktigt att vi fortsätter att satsa på det och låter folk från olika positioner i samhället komma till tals, säger GP:s t f chefredaktör Christofer Ahlqvist.

LÄS MER: Sahlgrenska ställer in hundra operationer

ANNONS

Läsarreaktionerna har varit många sedan satsningen drog igång. Många har uttryckt en oro och frustration över att problemen med vården fortgår år efter år.

– Många som har hört av sig till oss undrar varför ingen gör något åt det här. På #Pratbar får man chansen att fråga politikerna direkt om vad de ska göra för att förändra situationen till det bättre, säger Christofer Ahlqvist.

LÄS MER: Om engagemang kunde bota skulle vården vara frisk

På plats i Nordstan finns Valeria Castro, specialistläkare, Caroline Laursen, sjuksköterska, Christine Martilla, undersköterska, Ulla Einarsson, patient, Håkan Linnarsson, regionpolitiker (S), Jonas Andersson, regionpolitiker (L) och Daniel Bernmar, kommunalråd och ansvarig för äldrefrågor i Göteborg (V).

LÄS MER: Spotta inte på den hand som vårdar dig

Debatten leds av GP:s reporter Cecilia Vaccari. På plats kommer vi också att dela ut en specialbilaga med ett urval av de publicerade artiklarna i serien.

ANNONS