Polisuppbåd kvar vid akuten

ANNONS
|

Vid 20-tiden på torsdagen är det gott om poliser utanför akuten men annars nästan folktomt.

- Men det har varit mycket frågor om vad som hänt under dagen, säger Samuel Svedberg.

Om några timmar tar nattgänget över bevakningen av området.

Kicki passerar akuten för att hälsa på en anhörig. Hon är skakad av de senaste dagarnas händelser vid sjukhuset.

- Det är det sista stället man tror att något sådant här kan inträffa. Det känns mer säkert med så mycket poliser på plats. Men man undrar vad som ska hända härnäst och var, säger hon.

När GP anlände på morgon vaktades akutintaget av en polisbil. På parkeringen syntes blodstänk och kulhål i asfalten. Under morgonen hade all personal vid akuten informerats om vad som hände under onsdagskvällen. En anställd berättade för GP hur en stor folksamling ska ha rört sig vid akutmottagningen och tumult uppstått. Några ska också ha rökt inomhus, något som märktes på operationsavdelningen på fjärde våningen.

ANNONS

På informationsavdelningen menade man att verksamheten återgått till det normala.

– Det är säkrat på sjukhuset. Det är lugnt och inga konstigheter längre, säger Lisa Klang, informatör.

Exakt hur bevakningen av sjukhuset har förändrats ville varken polis eller sjukhusets informationsavdelning gå in på. Men bevakningen ska ha skärpts även inne på sjukhuset.

– Vi har vidtagit ett antal åtgärder för att höja säkerheten på sjukhuset. Vi arbetar i nära dialog med polisen. Alla patienter kan lugnt och tryggt besöka sjukhuset, säger kommunikationschef Marielle Korend Larsson.

Hur kan ni med säkerhet bedöma att det är lugnt, med tanke på hur länge oroligheterna pågått?

– Vi gör det utifrån den bedömning vår säkerhetsavdelning och polisen har gjort, säger Marielle Korend Larsson.

Informationsavdelningen ville inte kommentera tillståndet för de två personer som vårdats för skador som de åsamkats i samband med bråket och skottlossningen.

– Vi uttalar oss inte om patienternas tillstånd eftersom det pågår en polisutredning. Det här har varit två extraordinära händelser långt från vår normala verksamhet. Vi var platsen för händelserna, men inte målet. Jag kan inte mer än konstatera att våra säkerhetsrutiner har fungerat väldigt väl, och att all personal gjort en fantastisk insats, säger Marielle Korend Larsson.

ANNONS
ANNONS