Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

V%C3%85LDT%C3%84KT+DOMKYRKAN+LUND
Polisrazzia mot rave i Göteborg under natten mot söndag. Bild: Johan Nilsson/TT

Polisrazzia mot ravefest i Göteborg

Vid ett-tiden i natt avbröt polisen en ravefest i Kviberg. Inne på festen såldes det bland annat smuggelöl och flera av festdeltagarna visade tecken på narkotikapåverkan.
– Regionala insatsledaren tog beslut om att stänga ner festen på grund av alla brister, säger polisens presstalesman Christer Fuxborg.

Polisen larmades till området redan vid 21.30-tiden då ordningsvakter gjorde polisen uppmärksam på att det var stökigt och användes pyroteknik utanför en större ungdomsfest vid kommunens ungdomssatsning Radar 72.

– Det ska ha varit omkring 200 ungdomar där i åldrarna 13-20 år, men när vi kommer dit är det ganska lugnt och där finns det inga misstankar om brott, säger presstalesmannen Christer Fuxborg.

Istället riktades polisens intresse mot en annan tillställning, som beskrivs som en ravefest, alldeles intill där ett 40-tal personer ska ha befunnit sig.

– Vi ser att det har sålts biljetter till festen och att det säljs importerad öl och att flera personer, bland annat arrangören visar tecken på att vara påverkad av narkotika, säger Fuxborg.

Arrangör visade tecken på drogpåverkan

Enligt Fuxborg ska ett snabbtest vid platsen visat tecken på att bland andra arrangören var påverkad av droger och polisen tog därför beslut om att stänga ner festen. Utöver arrangören testades omkring tio andra personer.

– 00.48 upphäver vi den icke tillståndsgivna offentliga tillställningen och det kan vi göra oss genom att luta oss mot ordningslagen. Beslutet togs av vår regionala insatsledare på på grund av alla brister. Arrangören kommer nu att höras gällande misstankar om brott mot ordningslagen och alkohollagen, säger Fuxborg.

Vad Fuxborg kan se från sina kollegers rapporter från insatsen i natt ville arrangören inte svara på polisens frågor.

– Han ska inte ha varit medgörlig och har inte velat prata utan en advokat, säger Fuxborg.

Mest läst