Polisjakt i centrala Göteborg

När en polispatrull försökte stoppa en mopedist vid centralstationen i Göteborg vägrade föraren stanna. Flera polisbilar jagade då efter mopedisten som kunde gripas på Odinsgatan.
– Jag gick genom centralstationen och mötte en moped i hög fart som körde rakt in bland människor där inne, säger ett ögonvittne till GP.

ANNONS
|

Under måndagskvällen försökte polisen kontrollera en mopedist vid centralstationen. Men föraren vägrade stanna.

– Han körde in från Drottningtorget, genom centralstationen och sedan ut mot perrongen, säger ett ögonvittne till GP.

Ögonvittnet: Folk hoppade åt sidan

Enligt ögonvittnet tvingades folk hoppa åt sidan för att inte bli påkörda.

– Jag gick genom centralstationen och mötte en moped i hög fart som körde rakt in bland människor där inne. Jag tror inte att han körde in i någon, men några fick hoppa åt sidan, säger vittnet.

Enligt polisen ska mopedisten ha kört mot trafiken förbi centralen och på cykelbanor runt Posthotellet innan polisen började jaga efter fordonet.

ANNONS

– Jag har inga uppgifter om att han ska ha kört inne på centralen, därmed inte sagt att det inte har hänt, men jag vet bara att han ska ha kört på trottoaren utanför centralen, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

Flera polisbilar och en polishelikopter deltog i jakten efter mopedisten.

– Polisen gjorde stopptecken men föraren stannar inte. I samband med det skadades en polisbil när den touchade med en blomkruka, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen region Väst.

Körde stulen moped

Enligt polisen ska föraren sedan ha kört omkull på Odinsgatan där polisen kunde gripa personen.

– På något sätt så övergavs mopeden och en annan patrull fick tag i föraren. En person är säkrad på Odinsgatan, säger Tommy Nyman.

Det visade sig att mopeden var anmäld stulen.

Föraren är misstänkt för trafikbrott, drograttfylleri och stöld. Enligt polisen skadades ingen i samband med händelsen.

ANNONS