Polisjakt genom hela Göteborg

Under den tidiga tisdagsmorgonen, ungefär klockan halv fyra, fick polisen in vittnesuppgifter om två män som ryckt sönder en vägbom och kört mot Flatåsskolan på en gångväg. De ska även ha släpat bort betonghinder på vägen. Det blev startskottet på en lång jakt genom hela Göteborg.

ANNONS
|

Polisen ryckte ut mot Pennygången i västra Göteborg, där bilen senast synts, och fick snart korn på den. En till två polisbilar tog då upp jakten, som fortsatte mot Stenaterminalen och genom Götatunneln.

– Så dags på dygnet finns det ju ingen trafik så vi kan följa efter dem utan att det ska utgöra någon fara för allmänheten, säger Stefan Gustafsson, presstalesman på polisen i region väst.

Vid det här laget har männen i den förföljda bilen börjat kasta ut saker ur bilen.

– Vi hade inte en ansträngande natt så vi kunde mer eller mindre sätta in alla enheter, säger Stefan Gustafsson.

ANNONS

Som att valla får

Jakten gick vidare förbi Falutorget och ut på E6 i riktning mot Malmö. Polisen hade då tagit beslut att placera ut en spikmatta för att få stopp på bilen, men föraren lyckades undvika denna och vek av E6 vid Kallebäcksmotet och körde vidare ut på 40:an mot Borås.

Vid det här laget har polisen börjat placera ut enheter som kan ta upp jakten längs vägen.

– Det är lite som att valla får, säger Stefan Gustafsson.

Längs hela jaktrutten fortsatte de jagade männen att kasta ut misstänkt stöldgods på vägen.

Biljakten fortsatte mot Öjersjö där polisen lyckades stoppa bilen genom att placera ut enheter så att männen till slut irrade sig in i en återvändsgränd på Tjärnvägen.

Tjuvar

Två män i 30-årsåldernkunde gripas, och polisen tror att de båda männen har varit inne på en byggarbetsplats och stulit.

Männen är misstänkta för stöld, drograttfylleri, grov olovlig körning, och för att "ej stannat på polismans tecken".

Ingen skadades i biljakten eller vid gripandet.

ANNONS