Polisjakt efter inbrottstjuv i natt

Polisen jagade misstänkt inbrottstjuv i hög fart genom stan natten till tisdagen.

ANNONS
|

Vid kvart över ett natten till tisdagen fick polisen in ett larm från en boende på Hisingen om ett pågående inbrott i en bank. Inbrottet visade sig dock vara i en mäklarfirma som ligger vägg i vägg med banken. Två personer hade krossat en ruta och tagit sig in i lokalen. Vittnen såg att de kröp in och bar ut olika saker ut genom lokalen. De fick, enligt polisen, med sig laptops och någon dataskärm.

Vittnen såg sedan tjuvarna springa därifrån. Samtidigt som polisen anlände hoppade en av gärningsmännen in i en bil och åkte därifrån i hög fart. Polisen tog upp jakten i hög fart genom Tingstadstunneln, längs Redbergsvägen och Danska vägen.

ANNONS

Mellan sju och åtta patruller placerade sig strategiskt runt om i stan för att vara beredda på att stoppa bilfärden. Nio minuter efter larmet kunde de få stopp på flyktbilen.

– Till slut fick en patrull preja bilen vid Sankt Sigfridsgatan för att få stopp på den, säger Per Sahlgren, vakthavande befäl, vid polisen region Väst.

Det blev inga personskador, men plåtskador på både polisbilen och flyktbilen. I bilen hittades en stulen laptop. Polisen har även beslagtagit en kofot.

I närheten av platsen för inbrotten hittade polisen ytterligare en misstänkt gärningsperson i en bil, och även han kunde gripas. Men i det fallet behövdes ingen biljakt.

Enligt Per Sahlgren var det lite trafik ute och få trafikanter påverkades av efterföljandet. Brottsrubriceringen är stöld, vårdslöshet i trafik och för att inte stanna för polismans stopptecken.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS