Polisen: "Vi hade hoppats på mer tips"

ANNONS
|

- Vi har fått en del tips från allmänheten men de har inte varit i den storleksordningen som vi hoppats på, säger Christer Fuxborg, presstalesman vid polisen region väst, vid lunchtid på fredagen.

Polisen är tacksam om personer som rört sig och gjort iakttagelser i området före och efter övergreppet på killingen fortsätter att höra av sig.

- Även om iakttagelsen i sig inte verkar misstänkt, det handlar kanske bara om att man sett en bil köra omkring, så kan det vara den lilla pusselbit som saknas, säger han.

Det var i måndags morse som killingen påträffades svårt bränd och sargad nära ett kafé vid Azaleadalen i den västra delen av Slottsskogen i Göteborg.

ANNONS

Djuret togs enligt polisen från Barnens Zoo någon gång mellan söndag kväll och måndag morgon. På torsdagen gick polisen ut och uppmanade personer, till exempel hundägare eller joggare, som rört sig i parken under de timmarna att höra av sig.

Vid påträffandet var killingen vid liv men så svårt skadad och bränd att den tillkallade veterinären direkt beslutade om avlivning.

I massmedia har det framkommit uppgifter om att djuret utsatts för övergrepp i form av tidelag.

- Det är inte korrekt, enligt förundersökningsledaren. Men killingen hade skador i baken som gjorts med en pinne, säger Ulla Brehm, presskommunikatör vid polisen region väst.

Polisens tekniska undersökning är fortfarande inte klar. En viss spårsäkring har gjorts, i form av fotavtryck på brottsplats.

- Men ärligt talat har vi inte mycket att gå på just nu, konstaterar Ulla Brehm.

Personer som känner till något om händelsen uppmanas nu att omgående kontakta polisen på 114 14.

- Vi ser allvarligt på djurplågeriärenden och det här fallet är sällsynt grovt, säger Ulla Brehm.

Djurplågeri kan, i händelse av fällande dom, ge högst två års fängelse.

Det finns inom polisen en oro att gärningsmannen skulle kunna upprepa sitt agerande, om han inte grips.

Redan i början av veckan vädjade Anna Schönström, djuransvarig vid Slottsskogens djurpark, och parkchefen Per Åberg om information om övergreppet mot killingen.

ANNONS

- Vi gör allt för att skydda våra djur i hagarna, man känner sig uppgiven efter en sådan här händelse. Det här är en ondska som vi inte rår över, jag tappar hoppet, sa Schönström.

ANNONS