Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Polisen vädjar: Se upp!

"HÅLL I ERA TILLHÖRIGHETER! Antalet fickstölder ökar igen", så lyder polisen i Göteborgs citys varning till medborgarna. – Vi ser helt klart en tendens till att fickstölder ökar mycket, säger Thomas Pettersson vid polisen.

Risken att bli av med tillhörigheter såsom plånböcker och telefoner ökar kraftigt just nu. Störst risk löper man om man befinner sig i området kring Nordstan mellan kl 12.00-18.00 samt efter kl 15.00 och in på natten kring Avenyn, varnar polisen.

– Ficktjuvar trivs som allra bäst när det är trångt och mycket folk i rörelse. Det här är en brottsart som är starkt säsongsbetonad och just nu är risken större än vanligt, säger Thomas Pettersson som arbetar med statistik och analys vid polisen.

På sommartid är många lediga och mer lättklädda än vanligt. Kombinationen mellan mycket folk i omlopp och att invånarna har färre fickor på plaggen gör det enklare för tjuvarna att stjäla till sig tillhörigheter enligt polisen. Fenomenet kring fickstölder är dock inte unikt för sommaren utan är även ett stort problem i december. Då tar tjuvarna tillvara på trängseln kring julhandeln.

Än så länge finns det ingen statistik över det exakta antalet anmälda stölder 2016 även om polisen redan har märkt av ett klart uppsving i maj och juni jämfört med tidigare månader i år. 

Mest läst