Många går ut på krogen på juldagen.
Många går ut på krogen på juldagen. Bild: Elisabeth Alvenby

Polisen rustar inför stökig juldagsnatt

Polisen laddar för en stökig natt i Göteborg på juldagen. Under kvällen ligger bemanningen på nästan samma nivå som under nyårsnatten.

ANNONS
|

Juldagen är en av årets stora festkvällar och för polisen brukar kvällen innebära en hel del fylla och stök. Enligt Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen region väst, har man därför bemannat upp med extra personal inför kvällen.

– Den stora skillnaden är att vi på juldagsnatten bevakar krogmiljön. På nyårsnatten är det stökigt lite överallt, säger han.

Exakt hur många fler poliser som är i tjänst i region väst och Halland vill han inte gå in på men den utökade bemanningen omfattar alla större tätorter.

Var värre förr

Men enligt polisen var juldagarna värre förr i tiden.

– Men jämfört med 20 år sedan är juldagarna ändå rätt lugna. Förr kunde det vara rena sjöslaget, säger Göran Carlbom.

ANNONS

Även SOS Alarm har högre bemanning än en vanlig tisdag.

– Vi har fler personer inne än under en vanlig vardag då många dansställen har öppet på juldagen. Så har det varit i många år, säger Linda Bergquist vid SOS alarm.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS