Polisen bröt upp Stefans dörr - råkade ta fel lägenhet

Polisen tog fel adress vid utryckning. Bröt upp dörren och lämnade kvar en lapp.

ANNONS
|

När Stefan Wallerius kom hem till sin lägenhet i centrala Göteborg på måndagseftermiddagenvar hans dörr uppbruten. Låset var nerskruvat och på golvet låg stora träflisor utspridda.

– Jag vågade inte gå in lägenheten, utan ringde polisen och fick vänta ett bra tag innan jag kom fram till ledningscentralen, säger Stefan Wallerius.

Det visade sig att polisen hade fått ett larm och gjort en utryckning till fel bostad. Innanför dörren låg även en lapp där polisen beskrev vad som hade hänt.

– Jag tycker att det är upprörande att man inte har försökt kontakta mig. Det hände ju under dagtid och man kunde åtminstone ha kontaktat fastighetsägaren.

ANNONS

Polisen som Stefan pratade med över telefon bad om ursäkt för det som hade hänt och sa att de skulle ersätta dörren. Det dröjde sedan uppemot sex timmar innan han fick tag på säkerhetsbolaget som hade jour i byggnaden. När låssmeden kom och bytte låset hade klockan hunnit bli elva på kvällen.

Bröt upp dörren

Enligt polisens presstalesperson Thomas Fuxborg har patrullen försökt kontakta anmälaren när de var inne i trapphuset. Anmälarens telefon var dock avstängd och vid dörren vardet ingen som öppnade. Det låter ingenting från lägenheten och patrullen bryter upp dörren. Det konstateras att lägenheten är tom och man lämnar en lapp med efter sig.

– Jag kan inte se att det står någonstans att polispatrullen har konstaterat att det är fel dörr. Om det nu är så står vi givetvis för det, säger Thomas Fuxborg.

ANNONS