Pojke skjuten i centrala Göteborg

ANNONS
|

Det var vid halv femtiden på söndagsmorgonen som ett stort antal personer började slåss i Brunnsparken. Enligt polisen kan det ha rört sig om totalt runt 30-personer fördelade på två olika grupperingar.

Bråket fortsatte mot Drottningtorget och vid bron på Slussplatsen eskalerade konflikten.

"Gick fram och sköt honom"

– En kille blev skjuten i foten. Den ena gruppen stod vid bron och då kom det ytterligare 20 personer, enligt målsägaren, och en av dem gick fram och sköt honom, säger Johan Ljung, biträdande vakthavande befäl vid polisregion Väst.

Den skjutne ynglingen fördes i ambulans till Sahlgrenska universitetssjukhuset, som på söndagskvällen beskriver hans tillstånd som stabilt. Ytterligare tre personer skadades och kördes in av polisen för att få vård. De var knivskurna och skurna med glasflaskor. De har fått lämna sjukhuset.

ANNONS

Huvuddelen av de inblandade uppges vara personer som är runt 20 år.

Ännu ingen gripen

Polisen har inlett en förundersökning om grov misshandel, men har inte gripit någon.

– Jag vet inget om bakgrunden. Det är bara spekulationer. Eftersom det är inlett en undersökning om grov misshandel har de antagligen inte försökt att ta livet av honom i alla fall, säger Johan Ljung.

Brottplatsen spärrades av för en teknisk undersökning.

Den skjutne förhörd

På söndagskvällen förhörde polisen den skjutne 16-åringen på Sahlgrenska.

- Han har pratat med oss. Men förhöret gav inget nytt. Han kan inte säga vem som skjutit honom, det är en okänd person som kommit fram och gjort det. Det är svårt att få ihop vad som hänt, konstaterar Ulrika Johannisson, förundersökningsledare vid polisens utredningsjour.

ANNONS