Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Pojke påkörd i Göteborg

En pojke har blivit påkörd av en bil i höjd med Bjurslättsskolan på Hisingen. Pojken skadades lindrigt och behövde inte föras till sjukhus.

Det var vid 15.45 under fredagen som räddningstjänst och polis larmades om att en pojke blivit påkörd utanför en skola på Hisingen. Inledningsvis var det oklart vad som hade hänt.

– Det verkar som att personen har blivit påkörd av en bil, men vi vet inte så mycket än, sade Lotta Molander, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg, innan man hade kommit fram till platsen.

Gående

Räddningstjänsten kom fram till platsen med en enhet vid 15.50 tillsammans med en ambulans. Vid tidpunkten hade ledningscentralen ännu inte fått någon rapport från platsen.

– En ambulans är på väg och en är framme, men man har inte lastat på någon person än, sade Helen Wickberg vid SOS alarm, kort efter olyckan.

Inga livshotande skador

Polisen kunde senare konstatera att det rörde sig om ett barn som blivit påkört. Kort därefter kom polisen till platsen.

– Det är en pojke som blivit påkörd, men jag vet ingen exakt ålder, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Enligt polisen så bedömde man initialt inte att det skulle handla om några livshotande skador.

Initialt gick polisen ut med att pojken skulle ha förts till sjukhus, men vid 16.30 meddelade polisen att pojken inte behövde följa med ambulansen då han inte var i behov av sjukhusvård.

Mest läst