En person blev påkörd av en truck inne på Lisebergsområdet under tisdagen. Han vårdas för allvarliga skador. Bilderna är tagna i andra sammanhang. Bild: TT
En person blev påkörd av en truck inne på Lisebergsområdet under tisdagen. Han vårdas för allvarliga skador. Bilderna är tagna i andra sammanhang. Bild: TT

Person påkörd vid Liseberg

En kvinna blev under onsdagen påkörd av en traktor vid Liseberg i Göteborg. Kvinnan har förts till sjukhus med allvarliga skador.

ANNONS
|

Det var vid niotiden under onsdagsförmiddagen som en kvinna blev påkörd i centrala Göteborg.

– Jag vet personen blivit påkörd av ett arbetsfordon, en traktor tror vi, sade Urban Samuelsson, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

Enligt polisen var det kvinnan själv som hade kört den traktorn som hon blev påkörd av. Olyckan inträffade efter att kvinnan klivit ut från traktorn och glömt att dra åt handbromsen.

– Traktorn fortsatte då rulla och körde på henne med bakhjulet, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Det var vid korsningen mellan Sofierogatan och Nellickevägen olyckan ägde rum. Enligt Samuelsson kunde man vänta sig att vägen blir avstängd, beroende på hur allvarlig olyckan visade sig vara.

ANNONS

– Ambulansen är nästan framme nu, sade han.

Påkörd av traktor

Räddningstjänsten stängde av vägen inledningsvis, men bara för en kort stund. Strax efter klockan nio öppnade man vägen igen.

– Vi har lämnat och ambulansen är kvar, sade Urban Samuelsson vid tillfället.

Även polis befann sig på platsen.

– Men vi har inte fått någon avrapportering än, sade Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Allvarligt skadad

Enligt polisen ska kvinnan ha blivit påkört av traktorn inne på Lisebergsområdet. Kvinnan fördes sedan till sjukhus.

– Det är en kvinna i 25-årsåldern och hans tillstånd bedöms som allvarligt men stabilt, säger Anders Berg, vid Sahlgrenskas pressjour.

ANNONS