Per-Arne köpte årets första hummer

83 000 kronor för ett kilo hummer. Det fick Per-Arne Korshag slanta upp när det var dags för försäljningen av årets första hummer på tisdagsmorgonen.
– Det kan bli både förrätt och huvudrätt, säger Per-Arne.

ANNONS
LocationGöteborg||

På tisdagsmorgonen var det dags för en högtidsstund på fiskauktionen i Göteborg. Årets första hummer skulle säljas. Och det var inga fyndpriser som gällde när det populära skaldjuret skulle bjudas ut till hungriga intressenter.

Årets första hummerköpare heter Per-Arne Korshag, kommer från Falkenberg och fick punga ut hela 83 000 kronor per kilo.

– Det är inget skryt med pengarna, utan det ligger mycket bakom det här. Jag har kört hit i 50 år, så nu bestämde jag mig för att köpa hummern till mig själv, säger han.

Planerar dubbel servering

Per-Arne fick betala det nästa högsta hummerpriset i fiskauktionens historia, endast överträffat av kilopriset från 2012. Då landade kiloprislappen för det tiofotade kräftdjuret på hela 102 000 kronor.

ANNONS

På lördag är det dags för Per-Arne att förtära det tidigare havslevande djuret. Eftersom han kom över två humrar räcker det till mer än en servering, konstaterar den skaldjursglade hallänningen.

– Det kan bli både förrätt och huvudrätt, säger han.

Hittills är planen att äta hummern själv. Men det är möjligt att hugade spekulanter får en chans att ge ett bud för att också få slå sig ned vid Per-Arnes skaldjursbord.

– Vi får se hur det blir. Jag kanske kan lägga ut en annons på Blocket eller Instagram. Jag gillar såna grejer, säger Per-Arne Korshag.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS