Passion för närodlat på årets matmässa

ANNONS
|

"Passion för mat" har funnits på Eriksberg sedan 2008. I år deltar omkring 120 utställare på mässan och besökarna kan prova allt från ostar, korvar och bröd till öl och vin.

Lotta Hultén var med och startade verksamheten för sju år sedan och när mässan öppnade dörrarna på fredagsförmiddagen var alla parkeringar redan fulla.

– Det är lite hysteriskt! Folk har insett att om man vill få ut det mesta av besöket är det bra att komma på fredagen eller söndagen, alla kan inte komma på lördagen klockan två, säger hon med ett leende.

Genom åren har temat varierat från "smak" till "ta vara på råvaran". I år är temat "ärlig mat".

ANNONS

– Besökarna är inte bara här för att äta och smaka, de vill också veta mer om maten. Var kommer den ifrån? Hur är den framställd? säger Lotta.

Ann Olsén besöker mässan med sin mamma Lisbeth Persson. De besöker mässan för första gången och undvek parkeringstrubbel genom att ta bussen.

De har precis köpt sig varsin avsmakningsmeny efter att ha gått ett första varv inne på mässan.

– Det är spännande att gå runt och smaka på allt! Alla är så trevliga också, säger Ann.

På första rundturen stannade de bland annat till för att dofta på olika italienska olivoljor.

– Det var en som var smaksatt med en sån där julig nöt... Hasselnöt var det visst! säger Ann.

– Och så var det någon med chili, säger Lisbeth.

– Det fanns olja med brasilianska smaker också, den kunde man göra marinad av, säger Ann.

ANNONS