Passagerarplan fick nödlanda på Landvetter

Ett flyg på väg till Amsterdam lyfte från Landvetter tidigt på tisdagsmorgonen. Efter bara någon minut i luften vände den tvärt och fick nödlanda. – Vi tar det säkra före det osäkra, säger Adam Ekman vid Swedavias pressjour.

ANNONS
|

Flyget lyfte vid 06.08 men fick nästan direkt vända tillbaka. Enligt Swedavia hade man fått larm om fel på landningsstället.

– Det var en säkerhetsåtgärd. Vid minsta tecken på att något kan vara fel tar man beslutet att vända, säger Adam Ekman.

Planet fick vända nästan omedelbart. I appen Flightradar24 som följer alla flyg i realtid ser man hur planet gör ett stort varv runt Göteborg.

Själva nödlandningen upplevdes inte som speciellt dramatisk, berättar en passagerare.

– Vi fick information om att det var nåt fel på landningstället, att det inte hade fällts in. Vi fick vända nästan direkt, säger Michael som var ombord.

ANNONS

Landningen på Landvetter gick utan några större problem. Planet tillhör KLM och det är oklart om passagerarna kommer att kunna fortsätta med samma flyg.

Michael var på väg mot Vietnam och skulle byta flyg i Amsterdam. När flyget vände blev han orolig för hur det skulle påverka hans resa.

– Först fick vi vänta i flyget och nu har vi bussats tillbaka till gaten. De har sagt att de ska kontrollera flyget. Vi vet fortfarande inte vad som kommer att hända, säger Michael.

Vid halvniotiden fick han information om att flyget var kontrollerat och passagerarna kunde gå ombord vid 9.30.

ANNONS