Två personer misshandlades vid biografen Bergakungen förra helgen. Bilden är en arkivbild.
Två personer misshandlades vid biografen Bergakungen förra helgen. Bilden är en arkivbild. Bild: Anders Hofgren

Par misshandlades av gäng efter bio

Ett par misshandlades av flera personer på biografen Bergakungen i centrala Göteborg. Det efter att paret sagt till personerna att dämpa sig i biosalongen. SF meddelar nu att de kommer ha säkerhetsvakter inne på biosalongerna, skriver GT.

ANNONS
|

Det var sent under fredagskvällen förra veckan som en man och kvinna i 20-årsåldern misshandlades på biografen Bergakungen i Göteborg, vilket GT var först att rapportera om.

Stefan Gustafsson bekräftar att polisen fått in en anmälan om misshandel strax efter klockan 01 natten till lördag förra veckan.

– Det är en kvinna som ringer in och säger att hon har blivit misshandlad utanför Bergakungen. Något bråk eller tumult har hänt, någon har blivit lindrigt skadad, säger han.

Misshandlades inne i salongen

Men när GP är i kontakt med kvinnan i paret visar det sig att misshandeln i själva verket ägt rum inne på salongen under filmvisningen. Det hela ska enligt kvinnan ha börjat med att hon bad några personer på raden bakom henne dämpa sig när filmen visades. Paret överfölls då och misshandlades av personerna som de sagt till.

ANNONS

– De bara hoppade på oss och sparkade oss och boxade oss, berättar kvinnan, som vill vara anonym, för GP.

Några andra biobesökare i salongen kallade på hjälp, men enligt kvinnan dröjde det innan några vakter kom.

– Vakterna kom till salongen en kvart efter. Det var en i personalen som hjälpte mig, hon var ganska stressad och hon var nog chockad. Man märker klart och tydligt att de inte är förberedda på att något sådant här kan hända, säger kvinnan.

Inga misstänkta

Efter misshandeln flydde personerna från bion. Kvinnan och hennes pojkvän fick föras till akuten med sina skador.

– Vi har inga misstänkta till händelsen i nuläget. Och vi vet inte exakt hur många de kan ha varit. Det finns inga kameror riktade mot utsidan av biografen så det är lite svårt, säger Tony Westergren, förundersökningsledare i Göteborg, till GT.

Polisen uppmanar eventuella vittnen till händelsen att höra av sig omgående med tips till polisen på 114 14.

SF höjer säkerheten

SF beklagar det som har hänt och säger till GT att de nu kommer ha säkerhetsvakter och mer personal vid vissa föreställningar.

– Vi kommer göra allt för att det inte skall upprepas. Vi kommer förstärka upp med mer personal och väktare vid de föreställningar då vi tror att det kan behövas, säger Thomas Runfors, kommunikatör på SF Bio till GT.

ANNONS

Men kvinnan som utsattes för misshandeln säger att hon är besviken över hur SF hanterat situationen.

– När jag var i kontakt med dem fick jag nästa tvinga fram en ursäkt, jag fick ingen godtagbar kompensation och ingen riktig hjälp från dem för de har ingen säkerhet. Om de hade beklagat hade de ju ringt upp och bett om ursäkt på riktigt. Jag känner mig väldigt nervärderad, vilket känns jättetråkigt för jag gillade att gå på bio, säger hon.

ANNONS