Påverkad körde omkull med sexåring

En påverkad mc-förare sågs köra omkull med ett litet barn som passagerare. Polisen larmades till platsen.

ANNONS
|

Det var strax efter klockan 13 på lördagen som polisen fick in uppgifter om att en påtagligt berusad man körde motorcykel eller mopedi Högsbohöjd. Ett flertal vittnen ska ha sett färden och även sett hur mannen kört omkull.

– När olyckan inträffar har mannen ett yngre barn bak på motorcykeln eller mopeden. Då reagerade allmänheten och larmade oss, säger Peter Adlersson,polisens pressinformatör i Väst.

Efter att olyckan inträffat så lämnade mannen och barnet platsen och gick in i en lägenhet.Fordonet låg kvar på platsen.

– Polisen lyckas hitta föraren, men han vill inte samarbeta. Då kallas ytterligare en patrull till platsen. Det ska sägas att patrullen på platsupplever att mannen är väldigt påverkad och hotfull, säger Adlersson.

ANNONS

Polisen: "Det är hemskt"

Det visade sig att fordonet som låg kvar på platsen var en motorcykel och inte en moped. Dessutom visade det sig att barnet var mycket ungt.

– Det är enpojke i sexårsåldern som varit med i den här olyckan. Vi kontaktar mamman och barnet tas om hand av polis. Sen kör vi honomtill mamman. Parallellt pekas mc-föraren ut av vittnen, berättar polisens pressinformatör.

Varken barnet eller mannen ska ha skadats i olyckan. Föraren togs med för provtagning hos polisen.

– Det lutar åt att föraren kommer bli misstänkt för grov vårdslöshet i trafik. Vi kommer även att rapportera ärendet till sociala myndigheter eftersombarnet råkat illa ut. Den här påverkade förarensaknade dessutom körkort. Så han kommeräven bli misstänkt för olovlig körningeller grov olovlig körning, säger Adlersson och fortsätter:

– Det är hemskt att man uppträder så här isällskap av barn.

ANNONS