Påkörd av spårvagn - inga skador

ANNONS
|

En spårvagn på linje 4 var på väg från Angered mot Mölndal när den några minuter efter klockan 16 körde på en man på Polhemsplatsen.

Mannen kastades till marken och kom under vagnen men han blev inte överkörd av hjulen.

- Vi kunde hela tiden tala med honom och han verkar han undkommit utan riktigt allvarliga skador, säger Johan Ljung, biträdande vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

22-årige Danny Lam var åkte med den påkörande spårvagnen.

- Just när spårvagnen skulle köra in mot Centralen kände jag hur hela vagnen skakade, liksom hoppade till. Sedan tvärnitade den, berättar Danny.

ANNONS

När vagnen stannat sprang en passagerare ut, kom strax in igen och meddelade föraren att en man blivit påkörd. Därefter ringde en kvinnlig passagerare ambulans, berättar Danny Lam.

- Två ambulanser var på plats väldigt snabbt, det tog bara några minuter, säger han.

Mannen, som är i 45-årsåldern, har förts i ambulans till Sahlgrenska sjukhuset.

- Han är nog rejält mörbultad men verkar ha klarat sig i övrigt, säger Ljung.

Det var under drygt en halvimma totalt stopp för spårvagnstrafiken på snabbspårvägen mellan Polhemsplatsen och Gamlestadstorget.

Klockan 16:40 kunde vagnen som kört på mannen köras från olycksplatsen och trafiken på snabbspårvägen kunde återupptas.

Vid 18-tiden meddelade Sahlgrenska universitetssjukhuset att den påkörde mannen haft änglavakt.

- Mannen var fysiskt oskadd när han kom in till sjukhuset, säger Stefan Sarajärvi på sjukhusets pressjour.

Nästan samtidigt som påkörningen vid Polhemsplatsen inträffade kolliderade en spårvagn och en personbil på Redbergsvägen och en spårvagn och en personbil på Södra Hamngatan.

Spårvagnstrafiken mellan de nordöstra stadsdelarna och centrum kunde på grund av olyckan på Redbergsvägen inte ledas om via Redbergsplatsen,

Ingen person skadades vid kollisionerna på Redbergsvägen och Södra Hamngatan men det uppstod materiella skador på de båda bilarna.

Spårvagnarna rullar nu på samtliga linjer och med ordinarie körväg men det kommer att vara kvarstående förseningar under ett par timmar på lördagseftermiddagen.

ANNONS
ANNONS