Oväder på väg - regn hela helgen

Göteborgarna gör bäst i att njuta av de sista skymtarna av solen, för resten av veckan blir en blöt historia. Ett regnoväder väntas dra in över västkusten på torsdagen och dröja sig kvar hela helgen.

ANNONS
|

Efter att ha blivit en aningen bortskämda med solglimtar och varmare temperaturer desenaste dagarna väntas nu vädret att slå om. Ett riktigt höstrusk väntarbakom hörnet.EnligtKristoffer Molarin, meteorolog vid Foreca vädertjänst, kommer det dystrare vädret börja leta sig in över västkusten redan på tisdagen.

– Undertisdagen kommer vi ha uppehåll under hela dagen, men fåsolchanser. När vi går till jobbet på morgonkvisten kan vi få se några solglimtar. Sedan blir det mulet hela dagen, sägerKristoffer Molarin.

Trots frånvaron av sol kommer temperaturen att vara ganska behagligpå tisdagen - runt 14 grader. Men på onsdagen kommer graderna på termometern att röra sig nedåt. Under dagen kan man även få ett smakprov på detinväntade regnovädret.

ANNONS

– Det kommer att vara molnigt väder och säker någon regnskur under dygnet. Luften kommer att vara lite svalare och temperaturen kommer att sjunka till runt tio till tolv grader, säger Kristoffer Molarin.

"Sparsamt med solchanser"

Det är på torsdag som det värstahöstrusket kommer dra in över kusten. Och ovädret väntasdröja sig kvar under hela helgen.

– På torsdagen har vi ett klassiskt regnoväder som drar in västerifrån. Det kommer attbliregn och rusk då. Det väntas ihållande regn under hela dagen, sägerKristoffer Molarin.

På fredagoch lördagkommer regnet att avta lite grann och falla i skurar, meduppehåll emellanåt. Däremot kommer temperaturen att sjunka ytterligare och ligga på omkring åtta till tio grader under helgen. Även söndagenkommer vara regnig. Först på måndag kommer ovädretatt dra sig bort.Men solen kan vi få vänta ännu längre på.

– Det kommer att vara sparsamt med solchanser på västkusten. Det kanske kan bli soligt i mitten på nästa vecka, då kan det vara soligt större delen av dagarna.Solen kan ocksåtitta fram under måndagen och tisdagen, sägerKristoffer Molarin.

ANNONS