ARKIVBILD. Foto: Lasse Edwartz
ARKIVBILD. Foto: Lasse Edwartz

Otrevlig man nekades vård och greps

En man i 25-årsåldern misstänks för en rad brott efter i går kväll. Han nekades vård på Sahlgrenska och tog då bilen till Mölndal - körkortslös och misstänkt drogpåverkad. Och i Mölndal möttes han av samma polispatrull som han strax innan träffat på Sahlgrenska.

ANNONS
|

Det var strax efter midnatt som polisen tog emot en anmälan från enman i 25-årsåldern omatt han och en kompis blivit rånade i Slottskogen. Mannen hade tagit sig tillSahlgrenska sjukhusetför att söka vård för en skärskada, och mötte patrullen på platsen.

– Han påstår att fem-sex personer rånat honom och hans kompis, och lämnar uppgifter om att en batong ska ha använts i någon form, säger Tommy Nyman, polisens presstalesman i Västra Götaland, på fredagsmorgonen.

Mannens kompis befannsig samtidigt på Mölndals sjukhus, och polispatrullen begav sig dit. Vid samma tidpunkt ska mannen på Sahlgrenska blivit nekad vård eftersom han varit för otrevlig,enligt uppgit till polis. Då väljer han att ta sig till Mölndals sjukhus – och kör själv.

ANNONS

– När han kommer dit är polispatrullen som var på Sahlgrenskadär, säger Nyman.

Mannen, som saknar körkort, misstänks nu för grov olovlig körning och dessutom för drograttfylleri. Bilen han körde togs även i beslag.

Hans uppgifterom rånet har än så länge intekunnat styrkas av hans vän.

– Det framgår inte heller vad de ska ha blivit av med, säger Nyman.

ANNONS