Omfattande knarkhandel i Linnéstaden - så dömdes huvudmannen

ANNONS
|

Huvudmannen får initialt två år och 10 månader för själva knarkhanteringen och för att ha haft pistol med tillhörande patroner på sig.

Till detta lägger tingsrätten två månader och 26 dagar, eftersom mannen släppts villkorligt i samband med sitt senaste straff.

Stor spaningsinsats

Det var i mitten av februari som polisen i Storgöteborg genomförde en större insats mot narkotikahandeln i Linnéstaden.Spanarna fick snabbt upp ögonen för 22-åringen.

Han uppehöll sig utanför kaféer, servicebutiker, kiosker och krogar på Linnégatan, Vegagatan, Nordensköldsgatan och Nordostpassagen.

Enligt åklagaren har pappan – som av domstolen frias från alla misstankar – övervakat verksamheten på avstånd. Detta ska ha skett tillsammans med en vapenförsedd vän.Påföljden för den medelålders kompisen blir 14 månaders fängelse och ett femårigt förbud att återvända till Sverige.

ANNONS

Hög renhetsgrad

Poliserna fotograferade och dokumenterade elva knarkaffärer, innan de gjorde ingripandet. Små paket, som innehöll kokain, bytte ägare.Det visade sig vid analys vara narkotika av hög renhetsgrad (79 procent kokainhydroklorid).

Köpare var ungdomar som kontaktat 22-åringen via mobiltelefon.Under spaningsarbetet följde polisen efter några av kunderna.En av dessa hade två portionsförpackningar med kokain på sig, när han konfronterades vid Olivedalsgatans spårvagnshållplats.För preparatet påstod han sig ha betalat 2 000 kronor.

Många missade samtal

Att 22-åringen sannolikt bedrivit en handel i stor skala indikeras av att "försäljningsluren" fortsatte ringa långt efter att mannen placerats i arresten.Inom loppet av ett par timmar hade över 100 missade samtal inregistrerats.

Vid visitationen avslöjades att 22-åringen hade haft 96 redlinepåsar med kokain och ytterligare 45 med cannabis i sin ägo.Huvudmannen har genomgående erkänt att han sålt marijuana, att det är så han försörjer sig – men också hävdat att han bara förvarat kokainet för någon annan.Det är en person som han dock inte velat namnge.

ANNONS