Nyheten i korthet: Misstänkt bomb i centrala Göteborg

Under tisdagsmorgonen larmades polisen till Viktor Rydbergsgatan i Göteborg. En person hade hittat ett misstänkt föremål i en plastpåse som hängde på dörren in till Nationella sekretariatet för genusforskning. Bland annat har nationella bombskyddet inkallats.

ANNONS
|

Det var strax innan klockan åtta på tisdagsmorgonen som larmet inkom till polisen. Ett område på 150 meter runt det misstänkta föremålet har spärrats av.

Knappt två timmar efter att larmet kom in till polisen togs beslutet att intilliggande byggnader ska evakueras.

Enligt Västtrafik påverkas linje 18 av avspärrningarna och tre busshållplatser har dragits in.

Samtidigt har man på Vasaskolan valt att evakuera sina byggnader eftersom delar av skolan ligger innanför avspärrningarna.

Polisen undersöker om det finns en hotbild mot verksamheten där föremålet hittades, men vid halv tio-tiden hade man inte fått fram någon hotbild. Göteborgs universitet, som driver det nationella sekretariatet för genusvetenskap följer utvecklingen på plats, men upplever själv att det inte finns någon hotbild mot verksamheten.

ANNONS

En timme senare, vid halv elva, hade bombskyddet kunna skjuta mot den misstänkta bomben och polisen beslutade om att begränsa avspärrningarna till att gälla endast det Nationella sekretariatet för genusforskning. Övriga avspärrningar i området har därefter lyfts.

ANNONS