Nya vänner på lite äldre dar

ANNONS
|

I Majorna, Kortedala, Biskopsgården, Frölunda och Bergsjön, ja överallt runt om i stan, finns det äldre människor som sitter ensamma. Kanske är du en av dem, som haft vänner som gått bort, är änka eller änkling eller bara råkat hamna långt bort från dem du brukade umgås med. Då kan den ideella föreningen Äldrekontakt kan vara något för dig.

- Vi riktar oss till dem som kanske har lite svårt att ta sig ut eller där nätverket tunnats ut och vännerna börjat försvinna, säger Therese Björkstrand, som arbetar för föreningen.

På söndagen ordnade Äldrekontakt en fest i Lagerhuset i Trädgårdsföreningen dit alla äldre som anmält sig fick komma. Tanken var att berätta om verksamheten, bjuda på fin fika och ge de runt 150 äldre som kommit möjlighet att ta ett första steg till nya bekantskaper. Och det verkade fungera ganska bra.

ANNONS

- Det är trevligt. Jag har redan träffat en ny vän här, säger 83-åriga Ingrid Unger och syftar på bordsgrannen Gunnel.

Äldrekontakt syr ihop träffar med äldre som bor nära varandra. En gång i månaden blir de hämtade av föreningens volontärer och hemkörda till en värdfamilj som bjuder på fika. Utifrån de träffarna kan nya bekantskaper övergå i vänskap som resulterar i ett helt nytt umgänge. Så har det blivit för Eva, Rigmor och Rose-Marie som alla bor i Johanneberg eller Linnéstaden.

- Vi kände inte varandra innan, icke. Men vår vänskap har betytt jättemycket, vi har verkligen funnit varandra, säger Rigmor Sunkler Rohm, 85.

De tre lärde känna varandra genom Äldrekontakt i maj 2013 och sedan dess har vänskapen vuxit fram.

- Det borde verkligen göras mer reklam för det här, säger de.

FAKTA: Äldrekontakt

Är du intresserad av att träffa nya vänner genom Äldrekontakt?

Föreningen nås på telefonnummer 076 - 052 68 00

Eller via e-post på info@aldrekontakt.se

Det finns också en hemsida där man kan läsa om verksamheten: www.aldrekontakt.se

ANNONS