Nya bud - nu intar taxin cykelbanan

Trött på att gå till fots till innerstan men vill ändå slippa bilen? Då har du tur. Nu har en cykeltaxi intagit Göteborgs cykelbanor.

ANNONS
|

I vanliga fall jobbar de som cykelbud och levererar varor till olika företag i centrala Göteborg. Men i tre veckor under sommaren sadlar ett av buden om till att köra människor i stan, vilket GöteborgDirekt rapporterar.

– Folk är väldigt glada när man cyklar förbi, man får uppmärksamhet, säger Matilda Landelius som kör cykeltaxin för budföretaget Pling transport.

Istället för att transportera varor i den sexhjuliga budcykeln, kan nu människor sätta sig i lastutrymmet och åka genom Göteborgs gator och torg. Men du kan inte ta dig hur långt som helst.

Ända till Linné

– Vi har en zon som vi åker i. Den sträcker sig mellan Liseberg och Linnéplatsen ungefär. Inom det området kör vi överallt, säger Stina Johansson, som är säljansvarigpå Pling.

ANNONS

Och zonen slutar precis innan Chalmers backar.

Enligt henne togs initiativet till cykeltaxi för att erbjuda göteborgare en ny upplevelse som passar vid semestertider. Men det gäller att inte ha bråttom. För de är noga med att det ska kännas säkert för passagerarna. Och så är det viktigt att köra lugnt.

– Det går ju lagom långsamt. Men vi kör ju alltid på cykelbanorna, så man slipper att sitta fast i bilköerna. Och med tanke på alla ombyggnationer i stan så är det här ett smidigt alternativ, säger Stina Johansson.

Inte bara en taxi

Och intresset har varit stort för tjänsten. Men inte nödvändigtvis i egenskap av taxi. Taxin funkar också bra för de som vill åka runt i centrala Göteborg för en rundtur.

– Det är mest turister som vill åka en rundtur i stan. Jag är absolut ingen guide, men ibland får man stanna upp och berätta var turisterna befinner sig, säger föraren Matilda Landelius.

Pling transport har funnits i Göteborg sedan 2012 och använder bara cyklar i sin verksamhet.

ANNONS