Ny loppis öppnar i Kville

Under juli kommer ännu en loppislokal att slå upp portarna på Hisingen. – Det är rätt i tiden med second hand, säger butikschef Fredrik Andersson inför premiären.

ANNONS
|

Hisingen, och inte minst området runt Backaplan, har länge haft flera och stora second hand-affärer. På Backaplan ligger Emmaus Björkå med två våningar, på Ringövägen ligger Smyrna Second Hand. CG Antikmarknad och Röjningstjänst har två butiker på Hisingen, en på Ångpannegatan och en på Gamla Tuvevägen. Förutom dessa finns en rad mindre loppisarrunt om på ön.

Nya affärer öppnas

I juli förra året öppnade Kvillehyllan på Kvilletorget, en second hand-affär där man kan hyra en hylla attställa sina saker. Sedan säljs sakerna av personalen mot en provisionsavgift.

– Det har gått jättebra för vårt ställe. Vi satsar på mysighetsfaktor och hemmakänsla, och gör ett urval över vad vi tar in i affären,säger Kvillehyllans butikschef Melissa Milak.

ANNONS

Nu får affären som öppnade förra året konkurrensav en ny större affär med liknande koncept. Alltså att man hyr en plats och att personalen i butiken sedan står för försäljningen efter det pris som inlämnaren själv bestämt.

Den åttondejuli öppnar Hyllis, en 1400 kvadratmeter stor second hand-affär på Gustav Dahlénsgatan i Kville. Det blir den näst största second hand-affären på Hisingen efter Emmaus Björkå.

Snickrarna håller på att färdigställa lokalerna inför premiären, och det hamrar i bakgrunden när butikschefen Fredrik Andersson svarar i telefonen.

– Vi har tittat på lokaler i ett och ett halv år. Tillslut blev det här, nära Backaplan i Kville.Det är ett bra område som växer snabbt. Det är bra parkeringsplatser och mycket rörelse, säger Fredrik Andersson.

Ingen större oro för konkurrens

Trots att två nya second hand-butiker öppnat i området inom ett år,är inte de butikschefer som Göteborgs-Posten pratatmedoroliga för konkurrens.

– Vihar inte märkt någon skillnad på hur många som handlar eller lämnar saker hos oss, säger Katarina Törnsgård, som är butikschef på Emmaus Björkå på Backaplan.

Inte heller Kvillehyllan är orolig för konkurrens.

– Ju fler second hand-affärer desto bättre, säger Melissa Milak, butikschef för Kvillehyllan.

Nya butiken Hyllis håller med:

– Det är bra med många second hand-butiker i området. Ju fler som "tar en runda" till second hand-affärer desto bättre är det eftersom många besöker alla affärerna samtidigt,säger Fredrik Andersson, butikschef för Hyllis som öppnar nästa vecka.

ANNONS

Olika koncept

Medan Kvillehyllan och Hyllis verksamhet handlar om att sälja varorna för vinst, så handlar Emmaus Björkås verksamhet om välgörenhet. Sakerna som lämnas in ger ingen vinst till personen som lämnar in dem.

– Det är skillnad på second hand och välgörenhet. Vi tar rätt betalt när vi säljer varorna, eftersom vi jobbar med att skänka vinsterna för att hjälpa folk i nöd, säger Katarina Törnsgård, chef på Emmaus Björkå.

Men detvå olika koncepten, välgörenhet eller personligekonomisk vinst, är inget som än så länge konkurrerar ut varandra om besökare. Nya butiken Hyllis vill även ge tillbaka till området.

– Var tredje månad har vi som mål att anordna något från en del av vinsten vi gör. Det kan vara att ha gratis spelningar med lokala band, clowner för barnen och liknande,säger Fredrik Andersson.

ANNONS