Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

bWnHZMLnaHkdKrGVv1dHhR_h3lw.jpg
Under måndagen inleddes flytten av 60 träd från allén och Kungsparken inför bygget av Västlänken. Bilden är tagen från när träd flyttades vid Centralstationen och Kvarnberget i november 2017 inför bygget av Västlänken. Bild: Anders Ylander

Nu startar flytten av träd i allén och Kungsparken

Under måndagen påbörjades flytten av 60 träd från allén och Kungsparken inför bygget av Västlänken. I början av oktober månad kommer träden att transporteras från området till en plantskola i Lerum.

I början av oktober kommer ett 60-tal träd att flyttas från allén och Kungsparken i Haga. Men redan under måndagen satte förberedelserna inför flytten igång, något Göteborg Direkt var först med att skriva om.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Just nu gör vi en så kallad invallning runt träden eftersom att det har varit så torrt i sommar. Då vattnar vi ordentligt på rotklumpen så den är genomvattnad. Man förbereder även genom att ta bort kantsten och saker som är i vägen för maskinen och binder in grenar, säger Leif Alfredsson, biträdande delprojektledare för trädflytt i Västlänken.

Det preliminära datumet för trädflytten är i dagsläget åttonde oktober. Träden kommer då att transporteras till en plantskola i Lerum, dit man även tog delar av de närmre 200 träd som flyttades under förra hösten från Centralstationen, Kvarnberget och Korsvägen.

– Förflyttningen kommer att ske nattetid för att störa så lite som möjligt, säger Leif Alfredsson.

Flytten är ett av de första stegen i bygget av Västlänken i Haga, förutom provborrningar och kontroll av grundvattnet som gjorts långt tidigare.

Mest läst