Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Under måndagen inleddes flytten av 60 träd från allén och Kungsparken inför bygget av Västlänken. Bilden är tagen från när träd flyttades vid Centralstationen och Kvarnberget i november 2017 inför bygget av Västlänken. Bild: Anders Ylander

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Nu startar flytten av träd i allén och Kungsparken

  Under måndagen påbörjades flytten av 60 träd från allén och Kungsparken inför bygget av Västlänken. I början av oktober månad kommer träden att transporteras från området till en plantskola i Lerum.

  I början av oktober kommer ett 60-tal träd att flyttas från allén och Kungsparken i Haga. Men redan under måndagen satte förberedelserna inför flytten igång, något Göteborg Direkt var först med att skriva om.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  – Just nu gör vi en så kallad invallning runt träden eftersom att det har varit så torrt i sommar. Då vattnar vi ordentligt på rotklumpen så den är genomvattnad. Man förbereder även genom att ta bort kantsten och saker som är i vägen för maskinen och binder in grenar, säger Leif Alfredsson, biträdande delprojektledare för trädflytt i Västlänken.

  Det preliminära datumet för trädflytten är i dagsläget åttonde oktober. Träden kommer då att transporteras till en plantskola i Lerum, dit man även tog delar av de närmre 200 träd som flyttades under förra hösten från Centralstationen, Kvarnberget och Korsvägen.

  – Förflyttningen kommer att ske nattetid för att störa så lite som möjligt, säger Leif Alfredsson.

  Flytten är ett av de första stegen i bygget av Västlänken i Haga, förutom provborrningar och kontroll av grundvattnet som gjorts långt tidigare.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.