Isak Wahnström och Linnea Söderbom har nu fått lägenhet.
Isak Wahnström och Linnea Söderbom har nu fått lägenhet.

Nu har de hittat ett eget hem

ANNONS
|

I måndags berättade GP om Linnea Söderbom, 27, och Isak Wahnström, 28. De bor i dagsläget i en studentlägenhet på 32 kvadratmeter. Till sommaren blir de tre och därför har paret letat efter en större lägenhet att bo i.

Förra veckan fick de ett erbjudande från Boplats om att komma och titta på en trea i Högsbohöjd. De gick på visningen och det kändes rätt med en gång.

- Den passade verkligen oss. Men vi trodde ju aldrig att vi skulle få den. Det är ju många som får erbjudande om varje lägenhet, säger Linnea Söderbom.

Men i veckan kom det efterlängtade beskedet. Lägenheten var alltså deras! Närmare 80 kvadratmeter, med gott om plats för barnvagn och spjälsäng.

ANNONS

- Det känns jättekul. Det är en oerhört fin lägenhet i ett väldigt barnvänligt område. Det finns skog och lekplatser alldeles i närheten, säger Linnea Söderbom.

Lägenheten stämmer väl överens med den drömbild som Linnea och Isak hade när de fick beskriva den ultimata lägenheten: en trea eller en fyra, gärna nära ett grönområde. Helst i väster eller centralt.

Linnea och Isak har tidigare tackat ja till en lägenhet som låg fyra trappor upp utan hiss, som de i efterhand är glada att de inte fick. Den nya lägenheten ligger på första våningen, vilket är ännu ett plus.

I juni flyttar paret. Det ger Linnea och Isak gott om tid att packa ner sitt nuvarande boende i flyttkartonger. De får också tid på sig att bo in sig i den nya lägenheten innan bebisen kommer.

- Nu väntar vi bara på att få flytta in. I lägenheten som vi bor i nu har vi ju inte plats för vare sig barnvagn eller spjälsäng, så det är en jättelättnad.

Och eftersom det är ett förstahandskontrakt dröjer det länge tills de behöver känna av bostadsstressen igen.

- Vi är jätteglada. Vi trodde ju inte att vi skulle få den, så vi har inte riktigt hunnit smälta det ännu. Vi kanske får fira det med en middag eller något, säger Linnea.

ANNONS

Många har hört av sig och skickat mejl sedan artikeln publicerades i GP i måndags. Men nu är alltså bostadsletandet över.

- Vi är så glada att det har löst sig, säger hon.

ANNONS