Nu börjar polisen topsa kvinnor efter nya tipsen

I jakten på Marie Johanssons mördare börjar polisen nu att topsa nya intressanta kvinnor. Kvinnornas utseende stämmer in på den fantombild som polisen i början av oktober släppte på mördaren.
– Vi kommer att börja topsa nu i veckan, säger kriminalkommissarie Peter Thylén.

ANNONS
|

13 år efter att Marie Johansson mördades på sin arbetsplats i tygaffären Stuvkällaren på Kyrkogatan i Göteborg går mördaren fortfarande fri.

Polisens bästa spår efter mordet den 13 oktober 2005 är dna-spår från mördaren och polisen vet att det handlar om en kvinnas DNA.

Under årens lopp har 650 kvinnor topsats utan att polisen har fått en matchning.

LÄS MER: Nya bilden i jakten på Maries misstänkta mördare

I början av oktober släppte polisen en ny fantombild på mördaren. Bilden är en genetisk profil och har tagits fram baserat på gärningspersonens DNA.

– Det får inte uppfattas som ett foto. Det som är intressant är hud-, ögon- och hårfärg, som är mer vetenskapligt på ett DNA. Där kan man också binda upp det på vårt signalement om att hon ska ha lång mörkt hår som gränsar till svart, har Peter Thylén vid polisens Kalla Fall-grupp tidigare sagt.

ANNONS

Börjar topsa under veckan

En vecka efter att polisen publicerade fantombilden hade polisen fått in över 100 tips på intressanta kvinnor. Ytterligare en vecka senare har polisen fått in ett 40-tal tips till. Efter att tipsen har bearbetats kommer man nu att börja topsa ett urval av kvinnorna.

– Vi kommer att börja topsa nu i veckan, det rör sig om ett 30- till 50-tal kvinnor, säger Peter Thylén.

LÄS MER: Mordet på Marie: "Ett antal tips är väldigt bra"

Hur kvinnorna kommer att informeras eller hur topsningen kommer att gå till vill han inte gå in på. Han vill inte heller gå in på vad det är som gör att polisen har valt att gå vidare med tipsen gällande just det utvalda personerna.

Kriminalkommissarien har tidigare uppgett att utredningen är intresserade av att få reda på så mycket information som möjligt om kvinnorna som allmänheten lämnar in tips om.

Vet du något? Kontakta polisens Kalla Fallgrupp på registrator.vast@polisen.se. Du kan också ringa polisen på 114 14 och fråga efter Peter Thylén.

Polisens dna-bild på misstänkta mördaren.
Polisens dna-bild på misstänkta mördaren. Bild: Polisen/Arkiv
ANNONS