Bild: Läsarbild/Google Maps.
Bild: Läsarbild/Google Maps.

Nationella bombskyddet sprängde misstänkt föremål

Under söndagseftermiddagen hittades ett misstänkt föremål vid Flatåsskolan i Göteborg. Föremålet bedömdes initialt vara explosivt. Nationella bombskyddet var under kvällen på plats och sprängde föremålet. Polisen misstänker inte att något brott ligger bakom händelsen.

ANNONS
|

Det var vid 17.55 på söndagseftermiddagen som polisen fick larmet om att ett misstänkt föremål hade hittats vid Flatåsskolan i Göteborg.

- Ett farligt föremål har hittats i terrängen vid skolan. Vi är på plats och hjälper polisen, saräddningstjänstens ledningscentral.

Området spärradesav och det ska inte ha varitnågon fara för allmänheten att vistas i området. Både polis och räddningstjänst var på plats.

Nationella bombskyddet kallades

En polispatrull bedömde att föremålet kunde vara farligt och nationella bombskyddet kallades till platsen.

- Vi kunde inte avgöra om det var farligt eller om det hade sprängmedel i sig. Därför valde vi att tillkalla nationella bomskyddet, sa Victor Prästbacka, gruppchef vid polisen i region väst.

ANNONS

Vid 21.50-tiden sprängde det nationella bombskyddet det misstänkta föremålet. Enligt polisen förelåg det ingen fara för allmänheten. En utredning har påbörjats för att visa vad det misstänkta föremålet innehöll.

- Vi misstänker inget brottsligt och har inte inlett en förundersökning. Vi kallar det ett farligt föremål, säger Victor Prästbacka.

I nuläget finns det ingen misstänkt person i ärendet.

ANNONS