Alla karaktärerna från Stjärnornas kring var på plats vid helgens film- och dataspelsmässa i Göteborg i helgen.
Alla karaktärerna från Stjärnornas kring var på plats vid helgens film- och dataspelsmässa i Göteborg i helgen.

Nördarnas paradis på sci-fi-mässa

ANNONS
|

I helgen arrangerades en film- och spelmässa på Svenska mässan i Göteborg. En av höjdpunkterna vid helgens film- och dataspelmässa för de minsta besökarna var träning med ljussabeln under ledning av Tommi Tullki, 35 år – biten av Stjärnornas krig och Luke Skywalker sedan flera år,

- Det är en fascinerande saga mellan ont och gott, om en pojke som kom från ingenstans som kunde gör skillnad, säger han.

Skulle du kalla dig nörd?

- Utan tvekan. Jag har ett vanligt jobb på veckorna men på helgerna är jag Luke Skywalker vid olika arrangemang eller på barnkalas tillsammans med de andra i vår förening, berättade han.

ANNONS

För en 50-lapp kunde besökande barn bli fotograferade tillsammans med karaktärerna från Stjärnornas kring. Pengarna går till välgörande ändamål, den här gången till föreningen Ecpat som kämpar mot barnsexhandel och barnpornografi.

Nathalie Öberg, 18 år från Horred, är klädd en vacker blå och grå lång klänning med vida armar, som mamma sytt helgen till ära.

- Jag är Arwen i Sagan om ringen men jag orkade inte göra i öronen i dag. Annars brukar jag vika och tejpa ihop öronen till en spets, och sedan sminka över dom, berättar hon.

Till skillnad från kompisen Caroline Duveholt, som klätt ut sig till Bilbo med ring och allt, har Nathalie precis upptäckt Sagan om ringen.

- Jag såg alla filmerna för ett halvår sedan och har varit fast sedan dess. Jag kan inte riktigt förklara varför, säger hon.

Stephanie Behre, 25 år från Göteborg är också fångad av trilogi.

- Jag föreställer ingen särskild karaktär i dag men det är något mega över Sagan om ringen och alverna är ju hur vackra som helst. Jag träffade faktiskt min bästis tack vare Legolas när jag började skjuta båge, säger hon.

ANNONS

På plats fanns också flera medlemmar från Steampunk, en slags viktoriansk-inspirerad science fiction. Maja Hultman, 31 år, fastnade för Steampunk när en av vännerna bjöd in till 30-års fest på temat.

- De senaste filmerna med Sherlock Holmes är väl det närmaste man kommer Steampunk, säger hon.

Joy Thulin, 7 år, är klädd i rosa peruk med långt år och rosa klänning. Vid ett-tiden står hon redo vid scenen för att lära sig hantera ljussabeln. Men Stjärnornas kring är egentligen inte hennes grej, utan tecknade japanska serier.

- Jag gillar Manga, de har jättestora ööögon, säger hon.

De flesta besökarna på mässan kom dock som sig själva eller utklädda till egna påhittade karaktärer.

ANNONS