Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Mystiska smällar i Göteborg under natten

  Polisen fick under natten till måndag in flera samtal om att det hörts smällar från olika håll i området kring Härlanda och Kålltorp i Göteborg.

  – Flera observationer har gjorts till oss under natten om att det ska ha hörts smällar, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Polisen har undersökt olika delar av området Kålltorp och Härlanda, men inte hittat något som skulle kunna tyda på skottlossning.

  – Det finns inget skäl för oss att misstro de som ringt in om smällarna. Någonting har ju hänt, men om det rör sig om ett busstreck eller någon annat, det vet vi inte i nuläget, säger Stefan Gustafsson.

  Inget tecken på brott

  Eftersom polisen inte lyckats hitta något som tyder på brott har de mystiska smällarna heller inte fått någon rubricering. 

  – Det återstår och se om vi hittar något, säger han.

  Ingen person eller egendom uppges heller ha skadats.

  Flera läsare har meddelat GP att det också ska ha hörts smällare under natten i centrala Göteborg nära Engelbrektsgatan. 

  – Vi har också fått samtal om detta, men inte hittat något som pekar mot brott, säger Stefan Gustafsson.

  Hellre för mycket än för lite

  Han menar att det är vanligt med samtal om nätterna kring smällar på olika sätt i Göteborg.

  – Det har blivit vanligare. Vi uppmuntrar att folk ringer in och informerar oss. Ofta rör sig smällarna av busstreck som människor vaknar av på nätterna. Men den gången det sker något på allvar är det jättebra att vi blir informerade. Vi tar hellre ett samtal för mycket än för lite, säger Stefan Gustafsson.

  När det gäller smällarna i Kålltorp och Härlanda kommer polisen inte undersöka saken ytterligare i nuläget.

  – Vi har ingen anledning att misstänka brott just nu. Skulle någon hitta något under dagen och meddela polisen så kan bedömningen bli annorlunda, säger han.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.