Anna Sibinska funderar på att lämna tillbaka arvodet.
Anna Sibinska funderar på att lämna tillbaka arvodet. Bild: Olof Ohlsson

MP-topp avgår från Centrum-uppdrag efter arvodeskritik

Göteborgska riksdagsledamoten Anna Sibinska (MP) lämnar uppdraget som ordförande i stadsdelsnämnden Centrum, efter kritik om att hon skulle fått arvoden trots frånvaro.

ANNONS
|

Riksdagsledamoten Anna Sibinska (MP) fick fullt riksdagsarvode och samtidigt delarvode som ordförande för stadsdelsnämnden Centrum i Göteborg, trots att hon inte varit närvarande på nämndens möten. Totalt rör det sig om arvoden nära 97 000 kronor i månaden, 66 900 kronor från riksdagen och ytterligare 30 000 kronor i delarvode från stadsdelsnämnden Centrum i Göteborg. Detta var GT först att skriva om.

Lämnar efter nämndmötet

Under fredagen berättar Anna Sibinska för GP att hennes nästa möte som ordförande för stadsdelsnämnden Centrum på måndag, blir hennes sista.

– Jag kommer att avsäga mig ordförandeskapet från 1 december, vilket jag kommer att göra efter nämndmötet på måndag, säger Anna Sibinska.

ANNONS

Skälet är kritiken att hon ska ha uppburit dubbla arvoden trots att hon inte varit närvarande på alla mötena i Göteborg.

– Jag har hållit på med andra frågor för Centrums del, fast jag visste att det skulle vara bekymmer att vara med på vissa nämndmöten. Jag hade kommit överens med med min först vice ordförande att han skulle ta tag i det, säger hon.

Svårt att hitta ersättare

Anna Sibinska försökte att få flytta stadsdelsnämndens möten till måndagar och fredagar, för att pussla ihop dem med sitt riksdagsuppdrag. Alliansen ställde inte upp på det.

– Jag försökte att fullgöra mitt uppdrag, för när man avsäger sig ett uppdrag tar det lång tid att få fram en ersättare till mig. Det var anledningen att jag blev kvar, säger hon.

– Jag funderar nu på att betala tillbaka arvodet till stadsdelen för de här två månaderna, så att folk inte uppfattar mig som en gnidig politiker, säger Anna Sibinska.

ANNONS