Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/4

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Mordet på fyraåring i sprängdåd ännu olöst

Den tolfte juni 2015 exploderar en bil i Torslandarondellen på Hisingen i Göteborg. Fyra personer omkommer, däribland en liten flicka på fyra år. Tre år senare är bombdådet fortfarande olöst.

Tre år har gått sedan sprängningen av bilen i närheten av brandstationen i Torslanda. Fyra personer dog i dådet, bland annat ett barn.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Två dagar efter dådet började bilden kring det som hänt klarna.

– Vi bekräftar att det för en av personerna som omkom finns en koppling mot sammanhang som har med gängkonflikten i Göteborgsområdet den senaste tiden att göra, förklarade Robert Karlsson, utredningschef vid polisen i region Väst.

Ute och fiskade

Tre vuxna och fyraåringen hade varit ute och fiskat och var på väg hem. Personen som pekades ut som det tänkta offret var dock inte flickans pappa. Det var en annan man som åkte i bilen.

Medieuppgifter gör gällande att det handlar om strider mellan rivaliserande gäng i Biskopsgården på Hisingen. Strider som i mars samma år var orsaken till dådet där två män sköts ihjäl och åtta andra skadades vid en attack med automatvapen mot en krog på Vårväderstorget i Biskopsgården.

Den fyraåriga flickan kom för många att stå som symbol för gängkrigens oskyldiga offer.

Lades i respirator

Explosionen som tog hennes liv var mycket kraftig och vrakdelar spreds över ett stort område. Bilen blev helt demolerad. Polisens tekniker kunde senare konstatera att det var en kraftfull sprängladdning som placerats under bilen. Den lilla flickan fördes till Östra sjukhuset i Göteborg där hon lades i respirator.

Hennes liv gick inte att rädda. Hon förklarades död på morgonen den 13 juni 04.40.

Under de tre år som gått har tre olika personer suttit anhållna misstänkta för dådet. Samtliga har släppts i brist på bevis.

– Vi tror att sex, sju, åtta män eller kanske ännu fler haft roller i det här mordet. Det är många som utgjort olika länkar i kedjan, förklarade kammaråklagare Stina Lundqvist i GP två år efter mordet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.