Mordet i Guldheden: Misstänkt man anhållen

Den 32-årige mannen hade nära band till en av de två kriminella grupperingar från Södra Biskopsgården som ligger i krig med varandra. På söndagskvällen satt 32-åringen i en bil i Guldheden när en maskerad person sköt honom till döds. Nu har en person anhållits skäligen misstänkt för mord.

ANNONS
LocationGöteborg||

Mannen satt i en bil i Guldheden i Göteborg när skott mot honom avlossades.

– Jag uppfattade en man i svart munkjacka. Han hade ett automatvapen och sköt säkert en 8-10 skott mot en bil där den skjutne befann sig. Sen sprang gärningsmannen in i sin egen bil och åkte därifrån, har ett vittne berättat för GP.

Vittnen till händelsen har berättat för polisen att de sett minst två personer lämna platsen i en blå bil. Under natten till måndag brann en bil i Krokslätt. Denna bil har polisen tagit i beslag då den skulle kunna ha koppling till mordet.

ANNONS

LÄS MER: Man skjuten till döds i Göteborg

Anhöriga vittnen

När polisen kom till platsen var mannen död. Händelsen utspelade sig strax efter klockan 19.30 på söndagskvällen och enligt GP:s uppgifter ska närstående till den mördade mannen ha bevittnat delar av händelseförloppet.

Polisen har flera gånger gått ut med att det i nuläget ser ut som att mordet har kopplingar till kriminella nätverk. Offret har starka kopplingar till ett av de kriminella gängen i södra Biskopsgården på Hisingen. Detta nätverk, den så kallade B-falangen, är ett av de två familjebaserade gängen som ligger i konflikt med varandra. Det finns misstankar om att denna konflikt sedan tidigare resulterat i flera skottlossningar, mordbränder, granatattacker och ett mord.

För bara några månader sedan förekom offret i samma utredning som en annan inom B-falangen.

"Haft fiender"

Enligt uppgifter till GP fanns det också en hotbild mot honom innan mordet. I ett förhör från den nämnda utredningen berättade mannen för förhörsledarna att han var rädd.

– Jag har haft fiender förut, sa han till polisen.

På onsdagsmorgonen anhölls en person i sin frånvaro misstänkt för inblandning i mordet.

– Linda Wiking, som är åklagare i ärendet, har tagit beslut om att en man ska anhållas i sin utevaro och det är det enda vi kan gå ut med i nuläget. Personen i fråga är inte hämtad eller hittad ännu, sa polisens presstalesperson Thomas Fuxborg på onsdagsmorgonen.

ANNONS

Misstänkt man hittad

Vid klockan 14.20 kom nästa besked.

– Vi har hittat honom, säger Linda Wiking.

Hon vill dock inte gå in på när eller var mannen hittades. Eller varför misstankar riktats mot honom. Detta eftersom det är så tidigt i utredningen.

– Han är skäligen misstänkt för mord.

Detta är den lägre misstankegraden.

Mannen ska enligt uppgifter till GP vara i 20-årsåldern och hemmahörande i Stockholm. Linda Wiking vill inte säga något om vem mannen är.

Under onsdagen kommer förhör hållas med mannen.

– Han förnekar brott, säger Linda Wiking.

ANNONS