Mopedtjuv körde ifrån polisen

ANNONS
|

– En moped kan lätt slinka iväg på en gångbana eller en stig, och det är väldigt svårt för en polisbil att följa efter, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson på polisen region väst.

Enligt ett vittne ska inbrottstjuven ha slagit till strax innan midnatt. Gärningsmannen ska till en början ha haft svårt att tjuvkoppla mopeden, och när polisen anlände till platsen var inbrottstjuven fortfarande kvar.

Men gärningsmannen lyckades till sist få igång mopeden – och en kortare polisjakt inleddes; en jakt som blev kortvarig då inbrottstjuven lyckades köra ifrån polispatrullen.

Spåren efter gärningsmannen slutar således vid brottsplatsen, och i nuläget befarar polisen att mopeden kommer att bli återfunnen i ett betydligt sämre skick – om den överhuvudtaget får återse sin ägare.

ANNONS

– Tyvärr är många av de mopeder som senare återfinns i stort sett slaktade. En moped har ett stort värde då delarna kan plockas isär och säljas var för sig. En moped har också ett värde för brottslingar, då de ofta används vid personrån, inte sällan av två samarbetande gärningsmän, säger Stefan Gustafsson.

ANNONS