Mopeder i krock med personbil

Två personer på mopeder har kört in i en personbil längs Parallellvägen utanför Göteborg. – Två personer är skadade. Polis och ambulans vid platsen och har stängt av vägen, säger en larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

ANNONS
|

Klockan 14.45 inkom larm om att två personer ska ha blivit påkörda i Partille. Det ska enligt polisen röra sig om två mopder som har kört in i en personbil. Båda förarna av mopederna är skadade.

– Inga livshotande skador, men i alla fall en av dem behöver åka ambulans. Mer vet jag inte om skadeläget just nu, säger Peter Adlersson vid polisen region Väst.

Åldern på de båda förarna är i nuläget inte känt.

Väg avstängd

SOS Alarm bekräftar att tre ambulanser finns på platsen.

Olyckan har enligt räddningstjänsten inträffat längsParallellvägen i Partille i höjd med Oluff Nilssons väg.

– Vi har två påkörda personer. Vägen är just nu avstängd. Prognosen är att den kommer att vara det i cirka 20 minuter till, berättadeen larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg vid 15-tiden på tisdagen.

ANNONS

Förundersökning inledd

Enligt polisen saknar båda mopederna registrerings skyltar och har tagits i belsag för att undersökas.

–Vi ska kolla om mopederna var trimmade, vi har tagit dem i beslag för att kolla det, det är rutin vid olyckor, säger Peter Adlersson.

Polisen har inte pratat med de som fick föras till sjukhus än.

–Alla inblandade ska höras men vi har inlett en förundersökning om vårdslöshet i trafik och olovlig körning, säger Peter Adlersson.

Misstankar om eventuellatrafikbrott är riktade mot de två mopedisterna.

Föraren i personbilen ska vara oskadd.

ANNONS