Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/2

Misstänkt trafikbrott efter spårvagnskrock

En spårvagn och en personbil krockade vid lunchtid på onsdagen i Majorna i Göteborg. Bilföraren har enligt polis körts till sjukhus för kontroll.
– Han misstänkts för vårdslöshet i trafik, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson för polisen i Region Väst.

Olyckan inträffade vid 12.20-tiden då en spårvagn och en personbil kolliderade med varandra vid hållplatsen Kaptensgatan längs Karl Johansgatan i riktning mot Stigbergstorget.

– Det är en kollision mellan en spårvagn och en personbil, säger Urban Samuelsson, larm - och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Göteborg.

Vittnet Johan Alexhed berättar att han satt i sin lägenhet i närheten av olycksplatsen när han plötsligt hörde hur en spårvagn började plinga i sin klocka.

– En stund senare hörde jag ett skrik eller brak och då hade spårvagnen kört in i bilen, säger Johan Alexhed.

Två spårvagnsolyckor under onsdagen

En stund senare berättar han att räddningspersonal i form av räddningstjänst och ambulans började anlända till platsen och senare kom även polis.

Vid 13.30-tiden berättar polisen att bilföraren kördes till sjukhus för kontroll efter krocken. Mannen som är i 60 års-åldern är nu misstänkt för vårdslöshet i trafik.

– Mannen ska ha gjort en vänstersväng i samband med olyckan där han hade väjningsplikt. Föraren är därför misstänkt för vårdslöshet i trafik, säger Thomas Fuxborg.

LÄS MER: Spårvagn har spårat ur i centrala Göteborg

Tidigare under onsdagen krockade en annan spårvagn längs linje 9 i Göteborg. Vagnen spårade då ur längs Burggrevegatan intill Polhemsplatsen efter att ha krockat med en buss.

Mest läst