Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

EXPLOSION+HJ%C3%84RUP
Bild: Johan Nilsson/TT

Misstänkt mordförsök i Göteborg

En man i 25-årsåldern uppger att han blev beskjuten i Kortedala under natten till söndagen. Mannen har inte blivit träffad av något skott och polisen har inte hittat några tomhylsor i området. Polisen har upprättat en anmälan om försök till mord.

En man i 25-årsåldern ringde till polisen vid ett-tiden under natten till söndagen och uppgav att två män hade skjutit mot honom.

–Mannen uppger att två män satt och väntade på honom i ett trapphus och avlossade två skott mot honom när han kom fram. Ingen av skotten träffade mannen och han kunde springa från platsen, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.

Enligt Adlersson uppgav mannen att han tror att de två misstänkta männen lämnade platsen i en bil. Det oklart är om 25-åringen bodde i huset som trapphuset tillhörde eller inte. Det är också oklart vilka de två männen ska ha varit. Polisen har sökt i området och inte kunnat hitta någon brottsplats eller tomhylsor.

– Vi hittar inga tecken på att det här har hänt på den plats som mannen har angivit. Inga tomhyslor och så vidare, säger Peter Adlersson.

Han berättar också att polisen ännu inte fått in några andra vittnesmål.

– Det är inga fler som har ringt in om ärendet, vilket är lite märkligt, säger Peter Adlersson.

Polisen har därför inte spärrat av något område eller utfört någon teknisk undersökning. Enligt Adlersson kommer polisen under dagen höra målsägaren igen. Det är fortfarande oklart för polisen om det finns någon hotbild mot 25-åringen.

Polisen har upprättat en anmälan om försök till mord.

Mest läst