Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/9

Misstänkt mordförsök i Göteborg

Någon form av explosivt föremål misstänks ha kastats in i sovrummet i en lägenhet i Biskopsgården. Lägenheten var tom vid händelsen men polisen utreder ärendet som försök till mord alternativt dråp. – Vi kan konstatera att något har detonerat i sovrummet, säger Stefan Gustafsson vid polisen.

Det var vid 20-tiden under onsdagen som polisen larmades till en lägenhet i Biskopsgården. Man åkte dit på en misstänkt skadegörelse.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Ingångsvärdet är skadegörelse på ruta. Det var någon som tyckte att det såg ut som ett skotthål. Men när vi kommer dit kan vi konstatera att det är någon form av explosivt föremål som har kastats in genom rutan, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Hittades i sovrum

Väl på plats kunde polisen konstatera att någon form av explosivt föremål har exploderat inne i lägenhetens sovrum. Polisen misstänker att någon har kastat in det explosiva föremålet och utreder händelsen som försök till mord alternativt dråp. 

– Om man kastar in ett föremål som detonerar i en lägenhet som normalt är bosatt med folk är det normalt att starta en sådan utredning, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson. 

Ingen ska ha befunnit sig i lägenheten vid explosionen. Enligt polisen är personen som bor i lägenheten bortrest. Därför vet polisen inte heller när händelsen ska ha inträffat, men jobbar efter teorin att det ska ha skett någon gång under det senaste dygnet. 

Polisens bombskydd och tekniker är på plats och avspärrningar har satts upp runt lägenheten. 

– Vi avvaktar den tekniska undersökningen som ska göras under natten och eventuellt under morgondagen, säger Stefan Gustafsson. 

Utesluter inte koppling 

Den senaste tiden har flera våldsamma händelser inträffat på Hisingen. Under helgen har en skjutning inträffat, en handgranat har detonerat och två misstänkta mordbränder utreds. ​I tisdag spärrades ett område i Kville av efter att en handgranats hittats under en bil. Polisen misstänker att händelserna kan vara tecken på en upptrappning av våldet inom kriminella gäng och utesluter inte att onsdagskvällens händelse kan ha koppling våldsamheterna. 

– Det är en senare fråga, men det är självklart att vi inte utesluter ett samband när vi tittar på händelserna, säger Stefan Gustafsson. 

Polisen vill inte kommentera om lägenhetsinnehavaren är känd av polisen sedan tidigare. 

Mest läst