Avspärrningarna i Biskopsgården på torsdagsmorgonen. FOTO: Stefan Berg
Avspärrningarna i Biskopsgården på torsdagsmorgonen. FOTO: Stefan Berg

Misstänkt mordförsök: Hittade kulhål i offrets kläder

Polisen utreder nu en misstänkt skottlossning som ska ha skett på Friskväderstorget på torsdagsmorgonen. Offret hade blåmärken på kroppen och misstänkta kulhål i kläderna. Under dagen har polisen hittat hylsor på platsen, och fler fynd som pekar åt att någon öppnat eld på platsen. – Det finns vittnesuppgifter som styrker att en person lämnat platsen och att man hört en skottlossning, säger polisens Stefan Gustafsson.

ANNONS
|

Polis fick vid sextiden på torsdagsmorgonen in ett larm om skottlossning på Friskväderstorget i Norra Biskopsgården.Det var offret själv som ringde in och berättade att hanblivitskjuten.

När polisen kommer fram till platsen hittade man offretvid en parkering. Han visade sig inte vara skottskadad, men hade däremot blåmärken på kroppen, enligt polisen. De hittar också spår på hans kläder som kan komma från skjutvapen.

– Det fanns hål i hansklädesplagg, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesman vid Region Väst.

(function(){var d=document,b=d.body,s=d.createElement('script');s.src='//s3-eu-west-1.amazonaws.com/shootitlive/shootitlive.load.v1.1.goteborgsposten.js';b.insertBefore(s,b.firstChild);}())

Polisen spärradeav platsen och hittade hylsor på platsen. Vid den tekniskaundersökningen hittades fler spår som styrker tesen om att det har rört sig om en skottlossning.

ANNONS

– Vi kan inte till hundra procent säga vad som har hänt.Det talar för en skottlossning, man har gjort fynd av hylsor på platsen, säger Gustafsson tidigt på dagen.

Finns det vittnen till händelsen?

– Det finns vittnesuppgifter som styrker att en person lämnat platsen och att man hört en skottlossning.

Enligt GP:s utsändasom befannsig på platsen vid 08.30 rörde det sig en hel del folk i området.

– Folk som går till skolan, till jobbet.Det finns en polispatrull här som hör civila just nu, vad jag kan se, säger han.

Mannen, som enligt Gustafsson ska vara född tidigt 90-tal, ska inte ha behövt sjukhusvård. Han hördes av polisen under torsdagsförmiddagen.

Polisen gjorde ett sökande i närområdet efter gärningsmannen, som ska ha lämnat platsen till fots eller på en moped.

Händelsen rubriceras som försök till mord eller dråp. På torsdagseftermiddagen hade ingen misstänkt gärningsman gripits, och polisen kommer att fortsätta utredningen med fler förhör med offret, och analys av de fynd som gjorts i samband med den tekniska undersökningen.


     Det är inte första gången som det larmats om skottlossning vid Friskväderstorget. Bilden är från i höstas. FOTO:Julia Bäck Jonsson
Det är inte första gången som det larmats om skottlossning vid Friskväderstorget. Bilden är från i höstas. FOTO:Julia Bäck Jonsson

Vid 07.40 kom ett larm om en brand på samma gata som parkeringen som den skottskadade hittades. Branden sätts inte i samband med den misstänkta skottlossningen, enligt polisen.Enligt räddningstjänsten Storgöteborg var det ett uthus som brann, och det ska inte ha funnitsnågon spridningsrisk till andra byggnader.

ANNONS

Det är inte första gången som det larmats om skottlossning på Friskväderstorget.Bland annat blev en man allvarligt skadad iaugusti förra året vid en skjutningen på platsen.

Något senare under hösten avlossades skott rakt in i en föreningslokal på Godvädersgatan.

ANNONS