Misstänkt lägenhetsbrand i Göteborg

Räddningstjänsten larmades till ett flerfamiljshus i Angered med anledning av en brand. Väl på plats hittade man aldrig någon. – - vi avslutade insatsen och vände hem, säger Mats Gränsmark,Mats Gränsmark, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

ANNONS
|

Det var vid 16-tiden under fredagen som boende i en lägenhet i Angered larmade räddningstjänsten.

– Vi har en viss rökutveckling från lägenheten, så vi är på plats med två stationer. Det är fyra fordon, två räddningsenheter, två höjdenheter och en insatsledare, säger Mars Gränsmark, LC-ledare vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

Mats Gränsmark berättar att rökdykare har gått in i lägenheten, men man har svårt att lokalisera var röken kommer ifrån.

–Det kommer rök från diskbänken i ett rör där, så det kan komma från en annan lägenhet, säger han.

Lägenheten ligger på Skolspåret i Angered.

Sökning pågår

När GP talar med räddningstjänsten vid 17-tiden under fredagen har man ännu inte hittat källan till den svarta röken.

ANNONS

– De håller fortfarande på att söka av var rökdoften kan komma ifrån. Vi har inte fått någon information om att det ska vara utrymt, säger Maria Berntsson, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänstens ledningscentral i Storgöteborg.

Strax innan 18-tiden lämnade räddningstjänsten platsen.

– Vi kollade varenda lägenhet och hittade ingenting. Röken avtog, vi avslutade insatsen och vände hem, säger Mats Gränsmark,larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänstens ledningscentral i Storgöteborg.

ANNONS